Runderstoofpot

Geplaatst: 1 november 2015
Categorieën: Recepten
Geschreven door: Jan

Ieder studieweekend wordt door een aantal dames van het orkest een uitgebreide maaltijd in elkaar gezet. Na een lange dag repeteren, valt zo'n maaltijd vaak goed in de smaak. Hierbij het recept van een heerlijke runderstoofpot.

Wat heb je nodig

- 500 gr. sukadelapjes
- 5 laurierblaadjes
- 6 kruidnagelen
- 1 rode paprika
- 3 uien
- 1/2 prei
- 1/2 courgette
- 1 winterpeen
- 5 grote champions
- 1/2 broccoli
- 1 klein potje spercieboontjes
- knoflook
 
kruiden:
- zout
- peper
- bbq/grillkruiden
- koek- en speculaaskruiden
- oregano
- koreander
- tijm
- dille
- kurkuma

Werkwijze

- snijd de sukadelapjes in reepjes
- voeg de knoflook en de kruiden toe (naar eigen smaak)
- laat dit 1,5 uur sudderen op een laag pitje
 
- snijd de groentes
- voeg (als het vlees gaar is) de groentes nog half uur toe aan het vlees
- evt. pakje 'mix voor hachee' toevoegen

Heerlijk bij puree of rijst.
Eet smakelijk

Reacties

Agenda

  • De agenda is momenteel leeg